Avainsanat

, ,

Enkelien parfymööri Mona di Orio

Mona di Orio Oud Intense

Joillakin tuoksuilla on niin hyvä tarina, että niiden todella toivoo elävän sen mittaisiksi.

Mona di Orio näyttää siltä miltä Gogol oikeasti haluaisi näyttää (Gogolin kadonnut nenä kun oli vähän perunamainen – Mona taas näyttää Virginia Woolfilta ja mykän elokuvan diivalta). Monan elämään kuuluu liihottelua Grassessa eksoottisesti ranskaa murtavan parfymöörimestarin opissa, ultraniche elämäntyö ja traaginen äkkikuolema leikkauspöydälle nuorena ja nättinä kesken tuotteliaimman luomiskauden. Vähän kuin Pushkin.

Monan hajuvedet maksavat kamalasti ja ovat pienen piirin juttuja.

Tähän käsillä olevaan Monan liemeen on uutettu oudia Laosista. (Mitä se sitten ikinä onkaan.) Monan mielestä tavallinen oud haisee vulgaarille, sitä nyt käyttävät kaikki, kohta varmaan Britney Spears ja Hello Kittykin, mutta Monan Oud on kuin molekyyligastronomiaa, harvinaisten ainesosien huippuunsa viritetty apoteoosi, mitään muuta ei tarvita kuin ne puhtaimmat raaka-aineet. (Tjsp – lue lehdistötiedote.)

Tuoksuu tymäkältä suitsukkeelta. Sellaiselta, joka maistuu suussakin, vaikka ei haluaisi. Liian iso tuoksu Gogolin makuuhuoneeseen – ei ihan Uspenskin katedraali, ehkä kuitenkin tsasounan kokoinen. Vähän kuin Kleopatra kävisi meillä kylässä. Vie mielikuvat Libanonin seetriin, kultaan ja mirhamiin, seitsensiipisiin serafeihin mitä kaikkea arkaaista luksusmateriaa paksuihin perheraamattuihin nyt ikinä kätkeytyykään.

Tuoksu jatkuu kuin Riihimäen juna, kunnes jonkun tunnin kuluttua se katkeaa.  Kaikki sen ainekset ovat salavihkaa hävinneet iholta kuin Jeesus kalliohaudastaan, edes stigmoja ei jäänyt jäljelle.

Perunanenätön Gogol hämmästelee. Se tuli ja meni, eikä siitä sen viisaammaksi tullut.

Käyttötarkoitus:

Toivon tätä töpötettäväksi ranteelleni kun minua puetaan taivasmatkaa varten – tämä avannee ovia sielläkin päässä.

Mistä tätä saa? Gogolin näyte on erinomaisesta napolilaisesta Alla Violetta-putiikista, joka myy monenlaisia niche-tuoksuja pikkuruisissa näytesuihkepulloissa. Tämä maksoi 12 tai 14 euroa ja tuli kotiin salamana UPS-miehen kantamana. Tosin juuri nyt Italian rekkamiehet ovat lakossa: lähikaupan vihannesosastolla oli jäljellä vain mango ja lanttu. Kuriiri ei ehkä siis tule, vaikka kuinka odottaisit.

Mainokset