Avainsanat

, , ,

Feminité du Bois, Serge Lutens

Odotin humisevaa seetrimetsää, avaria näköaloja ja maailmaa tarjottimella jalkojen juuressa.

Sen sijaan haistan ryppyisiä kuivattuja hedelmiä. Jotain sellaista mitä kaadetaan Rainbow-pussista sekametelisoppaan. Tai ne muhjaantuneet rusinat joita lusikoidaan glögilasin pohjalta. Häivähdys koipalloa. Kotoista ja vaatimatonta. Hyvää, hiljaista, säästeliästä ja sävyisää.

Tässä on taas ruskea tuoksu. Tuoksujen Sirkka-Liisa. Pyyteetön Pelastusarmeijan täti kohteliaasti kaksi askelta sivussa Stockan pyöröovesta, keräilylipas kädessä. Tai Kelan virkailija lasin takaa, ihminen jonka kasvot eivät jää mieleesi vaikka kuinka pinnistäisit.

Sille on annettu väärä nimi, tai ehkä elämä on vain muuten vienyt eri suuntaan kuin ajateltiin. Se vie hetkeksi hiljaiseksi ja melankoliseksi, mutta huomio kiinnittyy melkein heti toisaalle. Metsän kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, siellä se ei käy edes sienessä.

Mistä tätä saa? Sitä myyttistä alkuperäistä ei välttämättä oikein mistään. Tosin sormeni oli monta päivää Italian eBayn osta-näppäimellä, siellä olisi ollut tarjolla 20 eurolla melkein täysi pullo, mutta en saanut selvää oliko uusi vai vanha. Oma näytteeni on 5 euron sample Alla Violetasta.

Mainokset