Avainsanat

Hyvät lukijani, te kaikki neljä. Pyydän neuvoanne.

Yritän treenata nenääni ja avartaa ennakkoluulojani nuuhkimalla kiltisti rivin tavaratalotuoksuja. Hyvistä oppii ja huonoista vielä enemmän. Miksi ryhtyä nichistaksi jos ei tiedä edes tarkkaan miltä ne valtavirran vaihtoehdot tuoksuvat?

Kävin tänään myymälässä katsomassa, millainen haaste olisi edessä. A, B, D, I, J ja P houkuttivat mutta karsiutuivat eri syistä pois. Käteen jäi kaksi varteenotettavaa: minimalistinen H (sanokaamme JC Hellena) ja maksimalistinen C (chic&cheapcheesy).

H on pelkkää Hermèsiä. Yhteensä viisi tai kuusi tuoksua, josta yhden jo omistan ja toisen tunnen vanhastaan. Bonustehtävänä voin luvata käydä Hermèsin putiikissa – tosin en haistella kaikkea siellä läpi, kun en tiedä kuinka niuhoja ovat.

C on tajuntaa-avartava ja yleissivistävä vaihtoehto. Melkein kolmekymmentä tuoksua. En edes muista kaikkia, mutta laidasta laitaan – ainakin Cacharel, Chloé, Chanel, Clinique ja pari aivan kamalannäköistä Cavallin tuoksua (käärmepullo, anyone?) ja vielä muutama yllättäjä. Tehtävää helpottaa se että iso läjä normi-Chaneleita löytyy jo kylpyhuoneen kaapista (Exclusifit eivät kuulu tähän tehtävään – haistelen ne kyllä taatusti erikseen ajan kanssa).

Mikä siis valitaan? Kumpi kiinnostaa enemmän – H vai C? (Äänestys sulkeutuu tiistai-iltana 31.1.)

PS Jatkan ehdottomasti niche-tuoksujen nuuskimista tavaratalokaman ohella, iiriksiäkin tulossa viikon sisällä. Sotkin ranteeni tämänpäiväisellä reconnaissance-reissulla sellaisella shitellä että pakko virvoittaa aisteja välillä laatutavaralla.

Mainokset