Avainsanat

, , ,

Angéliques Sous la Pluie, Frédéric Malle

Tässä on sellainen tuoksu joka pakottaa sulkemaan television, tietokoneen, kirjan, verhot ja silmät. Vaikka se on lempeä ja lääkkeenomainen, se tempaisee tuolista.

Gogol rakastaa nojatuolimatkoja. Menneen vuoden parhaimmat olivat reissut Siperian poikki junalla, jokilaivalla ja rämällä Renault-pakulla. Maisema ei muutu dramaattisesti Vainikkalassa: se sama koiranputki joka rehottaa pientareilla Hyvinkäällä jatkuu vakiona yksitoista aikavyöhykettä itään.

Putkikasvit – porkkanat, kuminat, koiran-, karhun-, ukon- ja väinönputket – kehittävät kaikki pitsiseltä päivänvarjolta näyttäviä kukkia. Mutta romanttinen hörsöily on harhaa: nämä kasvit todella tietävät mitä tahtovat. Niiden voima on juuren tai siementen myrkyissä ja aromeissa. Pohjolan pitkässä päivässä niiden maut tiivistyvät äärimmilleen.

Tämä tuoksu on Gogolille kansallismaisema, pikakelaus Siperian rataa kohti Vladivostokia. Makuukupeen kolkuttava keinunta, pientareilla pujoa ja putkikasveja, kevyt mutta pysähtymätön sade. Pohjanuottina Uralin taakse jatkuva katajikko, joka muuttuu Venäjän Kaukoidässä murskatuksi korianterinsiemeneksi.

Suosittelen seuraksi Tohtori Zhivagoa ja teelasillista. Tai ei, keskity pelkkään tuoksuun.

Mistä tätä herkkua saa? Tämä on tähänastinen lemmikkini JC Ellenalta. Sitä saa Frédéric Mallen kukkapuodista, näytekokona myös esimerkiksi Alla Violetasta tai The Perfumed Courtista. Tulee olemaan fantastinen tuoksu yöttömään yöhön. Nuuskisin tätä mielelläni  myös miehen niskalta.

Mikäli yrität päättää, kannattaako tämän etsimiseksi nähdä vaivaa, osta ensin minipullo Bombay Sapphire –giniä (meillä sitä on aina, graavaan sillä lohta). Jos pidät sen tuoksusta, pidät todennäköisesti myös tästä.

Mainokset