Avainsanat

, , ,

Mûre et Musc Extrême, L’Artisan Parfumeur

Jokaisella on heikko kohtansa.

Rakastan Fazerin marjapiirakoita – niitä Mummo Ankka -miniatyyrejä foliovuoissaan. Ahmin patongin kanssa voita ja Bonne Mamanin mustikkahilloa. Vain Chymoksen mustaviinimarjamehu auttaa todella flunssaan. Enkä tietenkään sano ei kunnon Kir Royalille. Ja tiedän, että sinivatukka repii vaatteet.

Siksi tietenkin pidän myös tästä. Tuoksussa on jotain lapsellista. Se on herkullinen, marjaisen makea, tiivis kuin muste, mutta mukana on myös koivunlehtiä ja jäännöstä oikean marjan kirpeydestä. Mitä tapahtuisi jos kaataisin maitoa sen päälle?

Proust söi madeleineja, minä marjapiirakan. En tiennyt olleenkaan että minulla on käyttöä tällekin, mutta enpä näköjään tuntenut sieluni salattuja tarpeita. Extrême on koodisana sille että tuoksu kukkii ja lakastuu silmissä. Aiempi versio tästä tuoksusta on ilmeisesti ollut hienostuneempi, tämä on vähän karkki, ja hyödyntää epäilemättä samoja aromeja kuin elintarvikejätit.

Oma tuoksuni on näytekoko, ja se riittää varmaan lopuksi elämääni. Nyt minäkin taistelen näiden helvetillisten foliokorkkipullojen kanssa – teippasin sen kokeilun jälkeen kylmästi kiinni, katsotaan kuinka käy. Mutta L’Artisanin naisten sampler-setti kannattaa kyllä hankkia ihan vain tämän yhden hetken ja yhden tuoksun vuoksi (Edit: setti on traagisesti loppuunmyyty – valitan – eilen sitä olisi vielä saanut)!

Ja hei kaikki miehet, luulen että tämä tuoksu on melko puhtaasti tyttöjen juttu – ellet elä kiinteässä suhteessa poimuriin ja arkkupakastimeen.

Mainokset