Avainsanat

, , ,

Chapter 6, Frazer

Gogolilla on menneisyys. Muutama vuosi tropiikissa teki sadusta totta. Hapsottavahiuksinen Alepan kassien raahaaja muuttui palveltavaksi rouvaksi, joka nukkui joka iltapäivä pitkät päiväunet kattotuulettimen alla.

Ikuisen iltapäivän ikävää poistamaan piti pukeutua ykkösiin parhaimmillaan monta kertaa viikossa. Leipälajit: poskisuudelmat, chitchat ja kilisevät lasit uima-altaan reunalla.

Juhlissa kävi kuokkavieraitakin. Aina välillä inhimillisiä, toisinaan opossumi (jonka puutarhuri myöhemmin hakkasi hengiltä). Pilvellinen hyttysiä joka ainoa ilta.

Juhlameikin viimeinen askel: paksulti hyttyskarkotetta paljaisiin sääriin.

Tähän tuoksuun on täsmällisesti vangittu kaikki tuo. Tuoksu pysyy ihollakin yhtä piinallisen hyvin. Annan sille kolme tähteä (ja tekisi mieli antaa neljäskin), niin tarkasti tuoksu lennätti tropiikin iltaan. Frazerin versio on patsulia ja minttua.

Tätä saa siis Etelä-Afrikasta ja Pariisin Coletesta ja Harrodsilta ja Rooman Campomarziosta. Mutta älä vielä törsää tähän! Jos haluat saman tuoksumatkan Easyjetillä, osta mieluummin tämä parfum solide – se pitää samalla varmimmin ne hyttysetkin poissa. Hintaero on merkittävä, investoi vaihtoviisikymppinen Lukuun 3. Toisaalta imartelevaa tajuta, että tuoksuin kaikki ne vuodet niche-parfyymilta (silloin kointorjuntatuoksu  hieman hävetti).

Update: Badger Anti-Bug Balm on reformuloitu! Uudessa versiossa ei ole enää santelipuuta, patsulia, eukalyptusta eikä teepuuöljyä. Omani (vielä puoli purkkia jäljellä) on siis harvinainen vintageaarre! Jos se joskus loppuu, on ilmeisesti pakko siirtyä tuohon Frazerin versioon.

Mainokset