Gogol on ihmisenä sen verran insinööri että nauttii asioiden rakenteiden hahmottamisesta. Nuuhkinta on hauskempaa kun ympärillä on vähän struktuuria. Tässä päiväkirjassa on ainakin kolmenlaisia teemoja: välillä luuhaan puodeissa, välillä nuuhkin miniteemoja (tähänastisia: nahka, ruusu, noitayrtit; tulossa: vauvat ja noir). Hallitsevimpia ovat kuitenkin maksiteemat joiden toivon kestävän kuukauden kerrallaan.

Helmikuu on pian historiaa ja tavaratalon C-hylly on kohta nuuhkittu puhki. Kestäkää vielä kuluva viikko, yhteenveto on tulossa karkauspäiväksi.

Nyt on maaliskuun teeman valinnan aika. Ilmassa on leijaillut pari ideaa. Hyvät lukijat, mitä pannaan tulemaan?

Ehdokkaat esittäytyvät tarkemmin alla. Äänestys ei jatku ihan karkauspäivään, vihellän homman poikki viimeistään ke 22.2. jotta saan viikon aikaa vaalituloksesta toipumiseen ja sotajoukkojen ryhmittelyyn.Vaaliehdokkaat kehuvat itseään täällä:

1. Aakkoset 2: Raaka-aineet
M. Aigu ja Vasilisa osaavat jo sekoittaa omat parfyyminsa itse. Gogolin pitää ensin oppia keskeiset tuoksunuotit. Nuuhkisin Le Labon tuoksut (santelin, ruusun, bergamotin, vetiverin, nerolin, oudin, jasmiinin, patsulin, labdanumin, ambreten ja iiriksen) – niitä saa kotiin vaikka vain yhden ampullin verran (4€/kpl, ei postikuluja) plus Eksentriset Molekyylit Stockalta ja jonkun yllätyksen. Perusnuotteja löytyy maun ja kukkaron mukaan toki monesta muustakin paikasta, vaikka Absolumentilta, Frantsilan yrttitilalta, Perfumer’s Apprenticelta, Lorenzo Villoresilta tai Mona di Oriolta. Taustatueksi lukisin keittokirjan, Mandy Aftelin Essence & Alchemyn, josta löytyy simppeleitä tuoksureseptejä. (Tässä tehtävässä paljastaisin myös, mitä annoin itselleni syntymäpäivälahjaksi – Bottega Veneta tuli mieheltä.)

2. Hermèstä heti!
Hèrmes oli helmikuun häviäjä, vaikka valikoima on houkutteleva: nuuskisin kahdeksan tuoksua naisten ja neljä miesten puolella ja luuhaisin myös niiden puodissa. Ajattelin säästää nämä huhtikuulle, etten pyörisi jatkuvasti samassa hyllyvälissä, mutta voitte toki muuttaa suunnitelmiani.

3. Sukupuolenvaihdos
Apropos miesten puoli: olen säälittävän tietämätön miesten klassikoista, vaikka isän Paco Rabanne oli lapsuuteni järisyttävin tuoksumuisto. Voisin nuuhkia omalla ihollani etukäteen rajaamattoman määrän miesten klassikoita jotka kiehtovat minua plus jonkun yllättäjän. Enkä tarkoita nyt pliisuja unisexejä (joita haistelen koko ajan muutenkin) vaan ihan oikeaa tavaraa: kaataisin päälleni Kourosta, Eau Sauvagea, Egoïstea, Cool Wateria ja mitä nyt ikinä satunkaan löytämään. Jos haluat tulla mukaan, voit itsekin toteuttaa sukupuolenvaihdoksen, eikä tähän tarvita edes lääkärin lupaa!

PS Kerro myös kommenttiboksiin, mikäli mieleesi tulee miniteemoja joita kaipaat!

Mainokset