Tilastonikkari-Gogol on askarrellut analyysin tavaratalotuoksujen tähtijakaumasta. Keskiarvo tälle C-jengille oli 2,5. Eli jos haluat massan yläpuolelle, kolmen tähden tuoksullakin erottuu jo positiivisesti. Tässä on hyvä baseline tuleville nuuskinnoille.

Rubiinitähdet (***** ja ****)

Minulla ei ole varaa timanttitiaraan, mutta löysin lohduksi Cartier’t. Ainakin Eau de Cartier ja Déclaration kelpaavat minulle. Sarja on kuitenkin epätasainen ja joukossa on pommeja. Pullot näyttävät ihan samoilta, vaikka sisältö vaihtelee villisti.

  • Lapsipornahtava Anais Anais,  poskiontelot puhdistava Aromatics Elixir (jota pomoni käyttää), Tarja Halosen signature Calyx (jos et vielä käytä tätä Tarza, lähetä Pera hakemaan pullollinen 24:llä Stockalta).
  • Tylsyysvaroitus: Chanelin klassikot 5 ja 19 ovat edelleen turvallisia ostoksia. Etenkin jälkimmäisen voisin itsekin välittömästi ottaa käyttöön.

Haista ja unhoita (*** ja **)

Gaussin käyrän paksun vyötärön on pakko olla jossakin. Tässä se on. Näistä tuoksuista minulla ei ole mitään lisää sanottavaa.

Pohjamudat (*)

Näihin tuoksuihin syntyi jo melkein hellä side. Ne ovat unohtumattomia kuin paha päätrauma. Bongasin viikonloppuna erään keski-ikäisen lenkkeilijän päältä Amor Amoria ja ajattelin –  no, ihan samantekevää mitä. Eino Makunen-Cavallille annan glitter-kruunun, pullojen sisältö vastasi muotoa enkä joutunut pettymään. (Klassikko-Cavallit on lopetettu, ne ovat nyt niche-harvinaisuuksia. Hamstratkaa nyt omanne talteen ettei tarvitse ensi vuonna itkeä.)

Special Award: Mätä kananmuna suurimman pettymyksen aiheuttajalle

Ihan vain tiedoksi, te kaikki Chloét kuulutte unohdettaviin tai pohjamutiin. Ette pääse enää jonon ohi ettekä VIP-aitioon, nyt siirrytte palelemaan bussijonoon muiden taakse. Olette hienovaraisia, muttette riittävän hienostuneita. Teillä on ällöttävä tapa imarrella asiakasta ja luoda tyyliodotuksia, joita ette kykene täyttämään. Kuljette nenä pystyssä, vaikka olette korkeintaan nenänmitan massatuoksujen yläpuolella. Oikeasti olette wannabe-fashionistojen massatuoksuja. Siis yhtä jännittävä ja edgy valinta kuin Filippa K:n vaatteet. Annoin teille ekstramahdollisuuden haistelemalla pari kukkavettännekin, mutta ei ei ei ei ei…

Vastaisen varalle

Tuoksuja tässä tehtävässä oli hiven liikaa yhteen kuuhun. Sukupuolenvaihdoksen kanssa aion rehkiä vähemmän, ehkä myös postailla hieman harvemmin. Muu elämä vie nyt liikaa aikaa.

Final Verdict

Sephoran C-hylly oli mahtava oppimiselämys. Tuoksutuntemukseni parani huikeasti , rikoin omia rajojani ja tiedän nyt melkeinpä refleksinomaisesti mikä on hyvää ja mikä huonoa (siis omilla kriteereilläni).

Miten teille muille aakkoshaasteeseen lähtijöille kävi? Tarvoitteko urheasti tehtävän läpi vai sotkeutuivatko askelmerkit jo heti alkuun? Löysittekö jotain, josta on kerrottava muillekin?