Avainsanat

Campomarzio, Via Vittoria

Älkää hermostuko, kissatappelu on varmasti tulossa, mutta säästetään se parhaaseen katseluaikaan eli iltaan. (Ehditte tehdä popcornitkin valmiiksi.)

Tässä lohdutuspalkinto. Lähde johon luotan sanoo että tämä on Italian paras parfyymikauppa.

Odotin apteekkimaista hämähäkinseittisokkeloa, jossa parfyymeja tursuaa kattoa myöten ja omistaja on hullu setä. Löysin marmoritemppelin, jossa on vähän mutta hyvää: kaikki tuoksut on nostettu omille jalustoilleen. Se näyttä ulkopuolelta melkein day spalta, tai mahdollisesti myös modernilta kirkolta. Itse itseään liike tituleeraa tuoksugalleriaksi.

Vaikka tämä liike sijaitsee Bermudan kolmiossa, kivenheiton päässä Chanelilta, myyjätär oli itse sula ystävällisyys. Kun kerroin ihailevani heidän merkkejään ja kerroin jo omistavani vähän Mona di Oriota, rakastavani Caronia (täältä saa niitä harvinaisia uurnaparfyymejä, näillä on pikkuiset uurnatkin! – hyvä tietää jos Farnesiana loppuu kesken!) ja haluavani ranteelleni Frazeria, myyjä innostui ja kierrätti minut koko liikkeen läpi. Nimeni on nyt postituslistalla, myyjä kertoi että pian vierailulle tulee paljon neniä ja silloin on hyvä yrittää ehtiä mukaan. Hän haistatti minulle huolella Frazerit ja pyysi minua tulemaan monta kertaa uudestaan nuuhkimaan yhtää linjaa kerrallaan.

Kerroin, että rajaan kiinnostukseni kahteen tuoksuun kerralla. Myyjä kunnioitti tuputtamatta toiveitani, mutta sanoi että jos minua kiinnostavat yhtään öljyparfyymit hän haluaa antaa minulle sneak peekin vielä sitäkin. No, kyseessä oli ehkä ainoa kerta elämässäni kun myyjä on löytänyt minulle sopivan tuoksun. (Eilen eräs aivan toinen myyjä eräässä tavaratalossa käytti ylivertaista asiakastuntemustaan minuun ja valitsi mielestään minulle sopivat Armanin massatuoksunäytteet. En ole uskaltanut vielä haistaa niitä. Ehkä hänellä oli hyväkin psykologinen silmä, sillä en saanut Code Pour Femme’ia.) No, mikäpä tuo Campomarzion ihmetuoksu oli? Kerron siitä seuraavaksi.

Vielä sitä ennen: jos etsit Roomasta tuliaistuoksua äidille tai Givenchyn Playta, Campomarzio on väärä paikka. Merkit ovat ultranichejä, valikoima suppea mutta kiinnostava. Tässä makupaloja myymälän valikoimista.

Caron (La Haute Parfumerie), Escentric Molecules, Frazer, Grossmith, Mad et Len, Isabey, By Kilian, Maison Francis Kurkdjian, Mona di Orio, Parfums MDCI, Tocca, Vero Profumo, Xerjoff, Yosh.

Merkin saitti löytyy täältä, myymälöitä on kolme Rooman keskustassa.

Mainokset