Olfattorio, Via Ripetta 34, Rooma

Kukaan meistä ei kyseenalaista sitä että joka korttelissa on baari.

Tässä on baari, joka on vielä enemmän minun makuuni. En voi käsittää miksei niitä ole kaikkialla. (Pidän tästä konseptista paljon enemmän kuin pizzakebabista tai nepalilaisista.)

Soitat ovikelloa, astut sisään, nouset jakkaralle, eteesi katetaan shamppanjalasin näköiseen viritykseen tuoksu toisensa jälkeen. Voit haistella nopeasti tai hartaasti. Lasin pesä on pahvia ja saat sen lähtiessäsi muistoksi mukaan kotiin – tuoksu pysyy siinä päivä- tai viikkokausia. Tarjolla on valtava määrä Diptyquen, L’Artisanin, Roses de Rosinen ja ehkä jonkun muunkin tuoksuja – laatutavaraa, jota haistelee ilokseen, ei nenäänsä pidätellen.

Haistelu on ilmaista – voit ostaa viemisiä mukaan laajoista valikoimista, mutta mitään pakkoa ei ole. Maahantuoja tarjoaa. Myyjät tuntevat tuoksut hyvin, mutta antavat myös haistella rauhassa jos niin haluat.

Olen koukussa, olen jo kantis. Rooman puoti on auki ma-la 10.30-19.30, se on melkein Piazza del Popololla. Jos ehdit käydä kaupungissa vain yhdessä tuoksuparatiisissa, käy täällä (ja parin oven päässä on toinen mekka). Lisätietoja täältä. Tuoksubaarissa tutustuin lopultakin pariin tuoksuun, joista puhun seuraavaksi. Puoli tuntia siellä oli suurempi elämys kuin kuukausi Sephorassa…

PS Mainstream-äänestyksen voittajat: Kenzo (suosituin) ja Prada (vähiten suosittu). Haistelen molempia tässä aivan lähiaikoina, koska molempia on La Rinascentessa vain vähän. Vai vaatiiko lukijakunta myös Bulgaria tarkempaan syyniin?

Mainokset