Avainsanat

, ,

Yuzu Fou, Parfum d’Empire

Meillä on viime päivinä haissut tosi pahalta. Lattioita pestään parhaillaan desinfiointiaineella. Kaikki inhottavuus oli vähällä tarttua minuunkin.

Siksi hätkähdin kun luin Mohnin arvion tästä tuoksusta. Uskaltaisiko siihen koskea? En jaksa enää pyyhkiä yrjönroiskeita seiniltä.

Yuzu oli hetkellisesti muotihedelmä silloin kun asuin Amerikassa. Se on vähän erilainen sitruuna, läpikuultavampi, greippisempi, tuoksultaan jotenkin yrttisempi. Minulle tulee siitä aina mieleen alkuruoka jonka söin neonvalaistussa sydneyläisessä ravintolassa: raakaa tonnikalaa silkkipaperinohuina siivuina, päällä soijakastiketta ja yuzun mehua.

Odotin tuoksulta ajatusten kääntämistä toisaalle, mutta en sentään parantavaa tehoa. Mutta karsean päivän päätteeksi tujaus yuzua ranteella pyyhki alta pois kaikki pahat hajut. Jäljelle jäi vain läpikuultava vihreys ja parantava yrttinen puhtaus. Jos herkeäisin raamatulliseksi, juuri tätä tavaraa lienee se veri joka pyyhkii synnit pois. Paitsi että veri ei ole vihreää eikä raikasta.

Suosittelen lämpimästi! Uusia suosikkituoksujani.

Samalla joutunen uudelleenarvioimaan suhteeni vihreisiin tuoksuihin. Taidankin olla niiden ystävä! Annan tälle neljä tähteä. Sormi kävi jo vitosella, mutta tuoksu lakastuu puoleenpäivään mennessä eli vaatii tiuhaa uudelleensuihkimista. Tämä on muuten  kevyempi ja nykyaikaisempi versio Diorin Eau Sauvagesta, mielestäni täysin unisex.

Mainokset