Avainsanat

New York, Parfums de Nicolaï

Tässä on minun kannanottoni tuoksufoorumilla heränneeseen keskusteluun parhaista miesten tuoksuista naisille. Diorin Eau Sauvagea olen jo kokeillut ja innostan kaikkia naisia tarttumaan siihen – sen kristallipullokin on naisen käteen sievä.

Tämä tuoksu on ehkä vielä parempi. Kevyt, elegantti, hienostunut, sitruksinen ja pihkainen. Helisevää ambraa, täydellinen kirkkaaseen kevätpäivään. Appelsiinia, joka sopii hedelmänvihaajalle. Eikä jälkeäkään raskaasta talvipalttoosta. Minulla on nyt ylläni hihaton kukkamekko ja New Yorkia, ja ne sopivat mainiosti yhteen.

New York Cityn kanssa tällä tuoksulla sen sijaan on vain vähän yhteistä. Manhattania pyörittää raha, joka saa usein julkeita ilmiasuja. Tyyli ja raha eivät useinkaan kulje käsikkäin. New York kesäkuumalla haisee jätteiltä eikä tarvitse olla kummoinenkaan guru spotatakseen siellä jyrsijän esimerkiksi juoksemassa lempiravintolansa keittiön ovesta sisään. (Haluatteko kirjallisuusviitteen? Ette.) Oman kotini vaatimattomasta ruokatarjonnasta nirsoille manhattanilaishiirille kelpasi vain Fazerin Wiener Nougat.

Nicolaïn New York henkii vanhan maailman eleganssia. Se on kevyt, tyylikäs ja ironinen.

Taustalla on ehkä keskitysleiri tai pari, mutta elämä jatkuu.

Jos tapaat tämän jossain Manhattanilla, veikkaan että Neue Galerien kahvilassa.

Kiitos, Luca-setä!

PS Liity mukaan haasteeseen! Tsekkaa Lucan suositukset ja valitse oma ristiinpukeutumistuoksusi.

Mistä? Tämä näyte maksoi 2 euroa Parfüméria Nerolissa, mikä on vuosisadan bargain. Budapestista tilailu kannattaa, tätä linjaa ei ole ihan helppo löytää muualtakaan. Kokopullot De Nicolaïn tuoksuja ovat myös nicheiksi käsittämättömän edullisia (30 ml maksaa 33 euroa!) ja heillä on ystävällinen asiakaspalvelu.

Mainokset