Avainsanat

Lime, Basil and Mandarine Cologne, Jo Malone

Odotukseni olivat järjettömän korkealla tästä modernista klassikosta. Tuoreen basilikan tuoksuja on yksi maailman parhaista. Mutta sitä on yllättävän vaikea saada pulloon.

Tämä yritelmä oli taas näitä tekopirteitä tekoterveitä tuoksuja jotka ovat yhtä aitoja kuin tekorusketus tai punavihreä. Hakematta tulee mieleen Prescriptivesin Calyx. Tuoksu dunkkasi haljun synteettiseltä keski-ikäisen tädin huulipunalta ja melkein pilasi mustekala-pacchereista tuntemani nautinnon. Jos colognen tarkoitus on virkistää, tämä epäonnistui täysin: tästä tuli nuupahtanut olo jo alkuillasta. (Ja jos pitäisi valita pienen pahan suden ja tämän välillä, valitsisin epäröimättä ensimmäisen.)

Ainoa hyvä asia tässä tuoksussa on että sitä saa sievissä ja inhimillisen kokoisissa 30 ml pikkupulloissa (noin 44 euroa – kuvassa). Pomegranate Noiria ostin pikkupullon kevätcologneksi, isompaa tuskin saisin kulutettua.

Haistelin pikanäyttein läpi monta muutakin Jo Malonea, mutta satunnaisotokset eivät olleet yhtään makuuni. Ehkä skippasin jonkun suuren aarteen, mutta tämä tuoksuperhe ei pääosin ole yhtään minun juttuni: laimeita, puhtoisia ja liian sööttejä. Särmä puuttuu.

Rooman Jo Malone sijaitsee Via del Babuinolla ja siellä saa erittäin hyvää palvelua. Ostokset pakataan nätisti ja mukaan sain kaupan päälle muutaman näytteen, joista valitettavasti en ole valtavan kiinnostunut. Esiliinaan pukeutunut puutarhurimainen miesmyyjä spreijasi liberaalisti ostoksieni silkkipaperikääreet valitsemallani colognella – voit siis odottaa saavasi mukaan varsinaisen hajupommin.

Mainokset