Avainsanat

Tonka Impériale, L’Art et la Matière, Guerlain

Tämä tuoksu tuntuu siltä kuin verhoutuisit alastomana turkiksiin.

Se on makea, pehmeä ja syleilevä.

Se ei todellakaan ole kaikkien juttu, eikä sen tarvitse ollakaan.

No miltä se tuoksuu? Tässä on orientaali-gourmand, joka solahti ensikokeilusta päälleni kuin hansikas. Nuotit (hohhoijaa):  bergamotti, manteli, rosmariini, jasmiini, tonkapapu, tupakka, suitsuke, seetri ja mänty.

Olen pitkään etsinyt tuoksua, joka tuntuisi aivan oikealta eikä jättäisi missään kohtaa toivomisen varaa.

Omasta lajityypistään tämä on ehkä se juuri se oikea minulle.

Käytän tätä nyt kolmatta päivää peräkkäin, vaikka kaikki muut tuoksut huutavat huomiotani. Tuoksu on simppeli ja lineaarinen, klassista mekaniikkaa, ei kvanttifysiikkaa. Yllättäen tämä ei riitele ruokien kanssa – en ole hajuveden ja lihapullien ystävä.

Jollekin toiselle tämä on kävelevä  jälkiruoka, minulle turvatuoksu joka vapauttaa minut puhumaan, ajattelemaan ja toimimaan. Tässä on hieman samaa kuin Tompan Tobacco Vanillessa – tämä on juuri sopiva eriste omien säröjen ja maailman väliin. Todennäköisesti täydellinen vaimennin ja lämmike loska-Suomeen.

Mistä? Minulla on tätä antelias noin neljän millilitran ilmaisnäyte Place Vendômesta Belgiasta. Käytän sen ensin loppuun ja katson sitten tarvitsenko tätä kokonaisen pullon (on tosi kallista tavaraa: 175 € / 75ml). Suositan edelleen lämpimästi Place Vendômea ostopaikkana: ilman heitä tuskin olisin löytänyt tätä tuoksua. Italiassakin tätä myy ilmeisesti vain yksi liike, Mazzolari Milanossa. En Esxense-huumalta ehtinyt sinne asti.

Mainokset