Miriam, Tauer Perfumes

Olet tahtonainen.

Tiedät mitä tahdot. Tahdot muittenkin puolesta.

Ja saat tahtosi useimmiten läpi.

Jyräät eteenpäin, junttaat tulosta, olet moottori.

Mutta on aikoja jolloin akkusi tyhjenevät. Silloin horjahdat hetken.

Löydät yleensä nopeasti tasapainon uudestaan.

Mutta kyllä sinussakin on murtumapintoja. Ne vain ovat piilossa.

Tämä on tuoksu, jonka on inspiroinut Brian Peran lyhytelokuva Miriam (traileri täällä).

Ajattelin että elokuva on tekotaiteellista poseerausta tai surkea mainosfilmi, ja valmistauduin tukahduttamaan kohteliaasti haukotuksen. Mutta filmipä iski yllättäen jonnekin aurinkopunokseen: siinä oli jotakin aitoa.

Andy Tauer selittää halunneensa tuoda tässä tuoksun, jossa on vintage-henkeä, tyyliä jaitsetietoisuutta, mutta samalla lohtua. Hän yritti kuvaesimerkein (viivapiirros linnusta, puusta, auringosta) selittää etsivänsä tässä sellaista universaalia kieltä joka puhuttelee kaikkia, taustasta ja asuinmaasta riippumatta.

Ja siinä hän taisi onnistua. En pidä aldehydeistä: auetessaan tämä tuoksu on kuin tahtonainen, josta ei aina ole helppo pitää. Mutta jotenkin salakavalasti tämä vain voittaa minut omakseen. Orvokinlehti, santeli ja vanilja luikertelevat systeemeihini. Tuoksu on abstraktin kaunis, mutta ei se riitä. Koukku on siinä että tämä tuoksu löytää ne murtumapinnat ja levittää lohduttavaa balsamia niille – kadottamatta tyylitajuaan hetkeksikään.

Koska tämä tuoksu on vintagehenkinen ja va-va-voom suosittelen tätä yhdistettäväksi farkkuihin ja nahkarotsiin. Tatuoinnit tai rastat ovat bonusta ja auttavat kantamaan tätä asiaankuuluvalla tyylillä. Pudotan yhden tähden tuoksun lyhyestä kestosta: tämä on aamupäivän kestoinen. Nyt yritän tukahduttaa vastaansanomatonta impulssia tehdä sama taival uudestaan iltapäivän aikana.

Pullo on luonnossa kauniimpi kuin kuvassa, painava ja artsanaalinen ja post-postmoderni. Tämä ei ole bimbobarbie vaan niitä harvoja tuoksupulloja jotka oikeasti tekisi mieli jättää näkyville (se toinen: Laliquen Encre Noire).

Mainokset