Avainsanat

,

First, Van Cleef & Arpels

Maalaus on Picasson esikoinen. Tunnistaisitko?

Tuoksu ranteella on J-C Ellenan esikoinen: tekee mieli kysyä samaa. Untuvikkoparfymööri teki 1970-luvun tuhtien tuoksujen sekaan sielultaan vanhan vastasyntyneen.

Tilaaja oli jalokiviliike. Timanttikauppiailla ei ole tapana kiikkua muodin harjalla – ajaton myy paremmin. First on aikakapseli suoraan 1920-30-lukujen klassiseen kauteen.

Mestareita kopioimalla opitaan perustekniikat. Sen jälkeen taitavimmat lähtevät omille poluilleen. Tässä on nyt tulevan mestarin perinteisen tyylin taidonnäyte. Elegantin epäoriginaali.

Voisiko olla, että tämän tuoksun perusidea on kulunut loppuun? Se on kopioitu niin moneen saippuaan ja hiuslakkaan, että timantit tuntuvat pääsiäismunakoruilta. Tai mitä virkaa tiaralla on tänä päivänä – prinsessaleikit ja polttarit?

Tuoksun kärki on hajusaippuan juhlaa. Tuoksun sydämenä on kaunis mutta tavanomainen kukkakimppu. Tämä on tyylikäs tuoksu joka kantaa sisällään mennyttä ja toivetta tulevasta.

Tuleeko sitä? Tämä tuoksu vaatii kantajaltaan kykyä astua ajan ulkopuolelle. First ei mukaudu ulkonäköpaineisiin. Se on kasvamassa keski-ikään, jolloin uusvanha onkin ikinuori. Comebackiä ei tarvitse pohtia kun elää tyydyttävän perhekeskeistä elämää: Firstillä on yhdeksän flanker-tytärtä!